0 Cosul tau
Nu exista produse in cos
10 zile banii inapoi GARANTAT
Alege categorie
Comanda produse prin SEAP
Aboneaza-te la newsletter
Fii primul care afla despre promotiile noastre!
Service aparate sudura
Service aparate sudura
Reparatii aparate de sudura, service aparat sudura, reparatie robot pornire auto, reparatii aparat taiere cu plasma. Centru de service extrem de performant.

Detalii
Calculeaza puterea necesara
cu ajutorul calculatoarelor specializate

Cum alegem aparatele de sudura?

Un aparat de sudura iti poate fi de mare ajutor in ograda, atunci cand vrei sa "lipesti" doua sau mai multe metale. Insa, fiind un domeniu extrem de tehnic si ingineresc, alegerea unui aparat potrivit nevoilor tale poate fi extrem de dificil, daca nu prea ai tangente cu acest domeniu.

Procesul de sudare presupune unirea, impreunarea a doua obiecte, din materiale de obicei metalice sau termoplastice, utilizand caldura sau presiunea. Acest lucru se poate realiza cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos.

Dacă imbinarea este realizata in urma schimbarii de faza a materialului, procesul se numeste sudare prin topire. Sudarea este o asamblare nedemontabila intre 2 sau mai multe piese: prin incălzirea, prin presiune sau prin soc.

Pretul scazut, realizarea de piese complexe, si lipsa unei pregatiri foarte temeinice in domeniu, sunt principalele avantaje ale utilizarii procedeului de sudura.

Insa pentru a putea realiza sudura ai nevoie si de un aparat de sudura cu tot cu masca de protectie, electrozi s.a.m.d.

Cum alegem toate acestea? Iata cateva sfaturi utile care sa te ajute in alegerea aparatului de sudura.

Alegerea aparatului de sudura va porni, intotdeauna, de la aplicatia ce urmeaza a se realiza si de bugetul alocat pentru acest lucru:

 • Ce tip si ce cantitate de materiale avem de sudat?
 • Ce grosimi au materialele ce se sudeaza?
 • Cat de lungi vor fi cordoanele de sudura?
 • Cat timp voi lucra zilnic?
 • Unde voi efectua sudura: in atelier, pe santier, la nivelul solului, pe schela, in spatiu inchis sau deschis?
 • Care este bugetul alocat pentru aceasta investitie?
 • Cine va folosi aparatul de sudura? Care este nivelul de pregatire al sudorului si care sunt abilitatile sale? Cu cat sudorul este mai bine pregatit, mai atasat firmei, cu atat este mai bine sa i se puna la dispozitie un aparat mai performant.
 • Nu uitati sa luati in calcul cheltuielile de exploatare ulterioare: materiale consumabile, piese de schimb, materiale de control nedistructiv al sudurii, materialele de protectie pentru sudor: sort, manusi, manecare, protectie pentru picioare, masca, ventilatie.

Alegerea electrozilor pentru aparate sudura cu care sa executam o sudura cu electrod invelit, se face in functie de materialul de baza si se va alege compozitia miezului (otel, otel-inox etc.). Pentru alegerea tipului de acoperire este bine sa se cunoasca cateva din avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de acoperiri.

Utilizarea unui electrod cu diametru mai mare, necesita curenti mai mari, cu consecinte asupra costurilor energetice, dar, in acelasi timp, si cu aparitia unor probleme de perforare a materialului ce urmeaza sa fie sudat si cu cresterea dificultatii de amorsare.

Se recomanda ca diametrul electrodului sa fie cat mai apropiat de dimensiunea materialului ce se sudeaza, iar la grosimi mari se va proceda la depunerea mai multor straturi.

Materialele consumabile sunt diferite in functie de tipul de sudura:

 • La MMA se recomanda electrozi, materiale de control nedistructivi gen lichide penetrante.
 • La MIG-MAG veti avea nevoie de sarma pe role, gaze de protectie, materiale de control nedistructive, duze de contact, suportul tubului de contact, duzele de gaz, arcul de fixare, tub de ghidaj sarma si role de antrenare.
 • La TIG (WIG): baghete de material de adaos, gazul de protectie, unele componente ale pistoletului: penseta portelectrod si portpenseta, duza ceramica de gaz, capacul portelectrod si electrodul de wolfram, material de curatare si de lustruire inox si materiale de control nedistructive.
 • La sudura in puncte avem nevoie de: electrozi si materiale de curatare.

Acestea sunt materiale uzuale la care se adauga unele materiale speciale, in functie de aplicatia ce se realizeaza.

In ceea ce priveste costurile de exploatare, cea mai ieftina tehnologie de sudura, in costuri pe ML de cordon de sudura executat este tehnologia MIG-MIG, iar cea mai costisitoare este tehnologia TIG.

Sursa citata: exclusivnews.ro

Depozitul de scule va ofera o gama larga de aparate de sudura:

Deasemenea, puteti apela cu incredere la serviciile noastre de reparatii.


Contactează-ne telefonic! 0771 333 222 / 0764 633 022

Suntem prezenti si pe:

Viziteaza magazinul depozitudescule pe ShopMania compari
www.price.ro - your shopping expert

Se incarca...